Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karins vita fläderblomsglögg

Publicerat onsdag 16 november 2005 kl 16.02

I Meny vecka 46 2005

1 flaska vittvin
1½ dl vit portvin
1½-2 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl gin
3 kanelstänger
1 msk kardemumma
½ msk hela kryddnejlikor
3 bitar pmmeransskal (eller skal från ½ apelsin och lite mandarin)
½-1 dl socker
3 enbär + 1 stjärnanis 

Blanda det vita vinet med det vita portvinet, kanelstänger, kryddnejlikor, kardemumma, enbär, stjärnanis och pommeransskalet samt sockret. Låt detta gärna stå i rumstemperatur några timmar. Värm sedan upp det hela, men koka ej, låt det bara gå till kokpunkten. Tillsätt gin och fläderblomssaften, smaka av om sötman räcker, jag själv föredrar ej så söt, det är väldigt individuellt. Vill man ha en kraftig kryddning, så låter man glöggen kallna igen med kryddorna i och förvara den ett dygn för att sedan värma upp igen och sila. Servera glöggen med mandel och gula russin och vita pepparkakor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".