Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sega saffranskakor

Publicerat onsdag 22 februari 2006 kl 08.53
Sega saffrans kakor

I Meny vecka 48 2005

Ca 40 st.

500 g mandelmassa
200 g strösocker
200 g hackade, rostade, pistagenötter el. rostade mandlar
100 g äggvita
1 g saffran
ca 2 dl florsocker

Blanda mandelmassa, socker, mandlar och saffran. Rör i äggvitan och blanda väl, vispa inte. Rulla till 40 bullar och rulla dem i florsocker. Grädda på plåt mitt i ugnen på 200º i 10-15 minuter. Låt kallna på plåten och förvara dem i tättslutande burk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".