Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pernillas kola

Publicerat onsdag 30 november 2005 kl 09.11
Pernillas kola

I Meny vecka 48 2005

300 g grädde
264 g socker
280 g mörk sirap
3 msk kakao
1 tsk ättiksprit, 12 %
3 msk, 70 g smör

Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka till 120º. Tillsätt ättikan och smöret mot slutet vid ca 118º. Häll upp i form 20x30 cm. Stelna, skär, slå in eller doppa i choklad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".