Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Knäck

Publicerat onsdag 30 november 2005 kl 09.14
Knäck

I Meny vecka 48 2005

175 g strösocker
200 g vispgrädde
280 g ljus sirap
50 g smör
1 dl rostade solroskärnor
1 dl rostade sesamfrön
1 dl rostade hackade mandlar
2 msk kakao
1 dl rostade pistagenötter
1 dl korinter
100 g hackad choklad

Blanda socker, grädde, sirap och smör. Koka utan lock, som fudge till 116º och som knäck till 125º, rör då och då. Rör ner smaksättning. Förvara svalt i burk med lock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".