Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Trollnäskaka

Publicerat fredag 25 november 2005 kl 11.10

I Meny vecka 47

äpplen
socker
ströbröd
smör 

Skala och kärna ur äpplena. Skiva äpplena. Lägg skivorna mycket tätt i en smord bröad form. Lika delar socker och ströbröd blandas och packas hårt mellan äppelskivorna, som helt ska täckas. Man måste skaka på formen så det packas väl annars går kakan sönder då den ska stjälpas upp. Kallt smör läggs i skivor ovanpå som helt ska täcka kakan. Grädda vackert ljusbrun i 200º. Låt kakan stå kvar i formen tills smöret stelnat. Lossa försiktigt och stjälp upp. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Används söta äpplen så ta mindre socker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".