Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gravad oxfilé

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 12.09

I Meny vecka 48 2005

8-10 port
400-500 g putsad oxfilé
1 dl salt
1 dl strösocker
½ msk krossad svartpeppar
½ msk krossad vitpeppar
1 msk körvel
1 stort knippe persilja 

Sås:
nobisdressing/gräslökssås

Den gravade filén ska skivas riktigt tunt. Prova eventuellt med att lägga den i frysen en stund och skära filén när den nästan är vid fryspunkten. Blanda salt, socker och kryddor. Klappa in oxfilén med kryddorna och lägg den i en form med grovt skuren persilja. Täck över och ställ den kallt. Låt den stå i 5 dygn. Vänd filén ett par gånger per dag så kommer den lag som bildats åt överallt. Skiva filén så tunt som möjligt och servera den med såsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".