Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rå potatiskorv

Publicerat torsdag 1 december 2005 kl 12.35

I Meny vecka 48 2005

1½ kg malet fläskkött
½ kg malet späck
2 kg rå potatis
1 gul lök
salt
peppar
krokfjälster

Saltlake:
1 l vatten
2¼ dl salt
2 msk socker
½ tsk salpeter

Koka upp saltlaken, skumma och kyl. Mal potatisen genom köttkvarn. Krama ur det malda och häll bort vätskan. Blanda det malda köttet och späcket. Tillsätt löken som hackas fint, peppar och salt. Stoppa krokfjälstret löst. Lägg korven i saltlake under natten. Ta upp korven, torka av den och koka. Servera som fläskkorv.

Sigrid Svenzén, Österbymo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".