Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Flytande varm jordnötstryffel i glas

Publicerat onsdag 7 december 2005 kl 10.57

I Meny vecka 49 2005

200 g mörk blockchoklad
100 g vit blockchoklad
150 g jordnötssmör med bitar
1½ dl grädde


At toppa med:
1 dl vispgrädde  (vispad och blandad med skrapet från ½ vaniljstång  och 1 tsk florsocker)

Bryt chokladen i små bitar och smält den tillsammans med jordnötssmöret och grädden på låg värme. Vispa i den då och då. När det har blivit en homogen tryffelsmet är det klart  att dra av och hälla upp i små glas. Toppa med vaniljgrädden och servera genast.
Mycket gott till kaffet efter julbordet och mycket gott till tomten!!!

Den här tyffeln går att förbereda och värma på svag värme när den ska användas. Den går även att använda kall, då är den som en god tryffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".