Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lapskojs

Publicerat torsdag 23 februari 2006 kl 12.31

Lättlagad och mättande med allt i en och samma gryta.

I Meny vecka 8 2006

rester av kokt fläsk eller fläsklägg
råskalad potatis
lök
buljong
kryddpåse 

Man kokar rester av kokt fläsk eller oxbringa med finskuren råskalad potatis och tunna lökskivor i buljong. Lägg ner en liten kryddpåse med lagerblad, timjankvist, vit- och kryddpepparkorn och några persiljestjälkar. När potatisen är färdigkokt, plockar man upp kryddpåsen och slår med en ballongvisp potatis, lök och fläsk till en luftig porös puré.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".