Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kunglig gubbröra

Publicerat onsdag 26 april 2006 kl 10.20
Carl XVI Gustaf Foto:

I Meny vecka 17 2006

5 port

160 g ansjovisfiléer
4 hårdkokta ägg
1 dl finhackad gul lök
½ dl persilja
1 äggula 

Efter ett recept av kung Carl Gustaf serverades den här rätten som nattvickning på kungens 50-årsfest.

Hacka ansjovisfiléerna och blanda med finhackad gul lök, hårdkokta ägg och finhackad persilja. Vänd ner en äggula i smeten. Forma till små biffar och stek dem. Servera med knäckebröd och mörk kavring och en öl.   


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".