Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Souvasrökta renkotletter med tomatsås

Publicerat torsdag 9 mars 2006 kl 11.55

I Meny vecka 10 2006

4 port

8 rökta renkotletter
1 msk smör eller margarin

Sås:
1 burk krossade tomater (400 g)
1 dl tomatpuré
1 finhackad gul lök
ca 20 rosépepparkorn
1-2 msk worcestersås
salt 

Bryn kotletterna i matfettet. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Blanda allt till såsen i en kast­rull. Låt det hela sakta koka ihop, ca 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer worcestersås och salt. Efterstek kotletterna i 175° ca 10 minuter. Servera dem med het sås, kokt potatis eller ris, och vinägergurka.  

Vinägergurka:
1 slanggurka
1-2 msk balsam- eller sherryvinä­ger
 
Skala gurkan. Klyv den på läng­den och skrapa bort
ärnhuset. Skär gurkan i halvmånar. Salta dem lätt. Sjud dem mjuka i en kastrull på svag värme i sin egen vätska. Stänk över vinäger och rör om försiktigt.  

Recept ur viltkokboken ICA BOKFÖRLAG

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".