Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Blodapelsingelé med agar-agar

Publicerat torsdag 16 mars 2006 kl 11.21

I Meny vecka 11 2006

1 dl nypressad blodapelsinsaft
½ tsk fint rivet apelsinskal
1 blad gelatin (blötlagd)
1 knivspets agar-agar

Koka upp apelsinsaften och rör ner det lätt urkramade gelatinbladet och agar-agar och det rivna apelsinskalet. Rör om och häll upp i en form och ställ kallt. Agar-agar i gelén gör, att man kan ha den lite ljummen, den smälter inte bort så fort! Den här gelén passar bra till stekt fläskkött eller en provencalsk fiskanrättning med saffran och fänkål eller till en varm flytande chokladtryffel med sockerstekt brioche.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".