Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lingonsoppa

Publicerat torsdag 30 mars 2006 kl 14.11

I Meny vecka 13 2006

När hösten kom till Katthult och lingonen mognade fick Emil säkert äta god lingonsoppa. Den är mindre vanlig i dag, men lika god nu som då.  

1 l nyplockade rensade och sköljda lingon
1½ l vatten
socker
4 msk potatismjöl                                  

Koka upp vattnet, stjälp i lingonen och koka dem mjuka. Krossa lingonen försiktigt med en träsked mot grytans sida. Avbryt kokningen och häll genom en finmaskig sil. Koka upp saften igen och söta efter behag (tänk dock på vad som menas med behag). Rör ut potatismjölet med litet kallt vatten och häll långsamt och under vispning i den sjudande saften tills soppan fått en fin konsistens. Servera varm eller kall med söta biskvier eller mandelskorpor.

Ur boken Järnspisar hackekorv & tabberas
Mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".