Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Påskägg

Publicerat onsdag 5 april 2006 kl 16.15

I Meny vecka 14 2006

8 ägg
½ dl grädde
1 dl mjölk
1 msk smör
salt, nymalen peppar

Måla äggen färgglatt! Låt torka, och knäck sedan äggen försiktigt på mitten, använd fyra av dem och spara resterande till annat (men spara dock alla skal för uppläggning). Gör en vanlig äggröra på ingredienserna här ovan, lägg tillbaka i äggskalet och toppa med nedanstående olika fyllningar. Glad påsk!


1:                                                                
Löjrom, efter ekonomi och gom                              
(alt. Stenbit, ishavslax, m.fl.)                      
100 g gravad lax, finskuren                        
1 msk finhackad vårlök                             
1 msk lätt crème fraiche                           
1 tsk lätt matyoghurt
nymalen svartpeppar
ev. citronsaft.


2:
100 g - 200 g skalade räkor
2 - 3 msk tärnad gurka
riven pepparot, efter smak
några droppar olivolja
salt, peppar


3:
2 - 3 msk finhackad ansjovis
1 tomat skalad, tärnad
1 msk finhackad rödlök
några droppar olivolja
salt, svartpeppar
färsk plockad timjan, efter smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".