Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fridas ris à la malta à påsk!

Publicerat onsdag 5 april 2006 kl 16.35

I Mény vecka 14 2006

500 g färdig risgrynsgröt (finns i plastkorvar i livsmedelsbutiker)
1 dl lätt matyoghurt
1 vaniljstång
1 tsk florsocker

Lag:
1 dl färskpressad apelsin
1 dl färskpressad citron
½ dl färskpressad grape
1½ dl socker
1 kanelstång
2 stjärnanis
100 g blandade frusna bär
1-2 fikon 
filéer av grape och apelsin, efter tycke
riven, mörk choklad
kanel

Skrapa ur fröna ur vaniljstången i yoghurten, smaka av med lite florsocker, blanda med risgröten, ställ svalt. Det skall finnas kvar en härlig syra i rätten! Koka ihop alla ingredienserna till lagen, använd även den överblivna vaniljstången. Då sockret har löst sig, tillsätt de frusna bären. Servera lagen kall eller varm till den iskalla gröten, garnera med filéer av färsk frukt (ovan) samt lite kanel, choklad. Fräscht och enkelt på påskbordet!

Det har varit en ära att få göra det här i Meny. Roligt för mig att göra något så olikt från min vardag annars lagar jag helt annan mat. I ”Meny” har jag gjort en lite (annorlunda) påskbuffé, lite middagstips för april månad. I ett program pratar vi lite ostar, inte för att jag är någon expert på det området, utan för att min passion för matlagning och således råvaror är enorm! Med det programmet ville jag framförallt locka många att ta en närmare blick i charken, våga mera! Det är så enkelt att uppleva om man bara vågar! För att leverera upplevelser är mitt område.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".