Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Påsktårta

Publicerat måndag 10 april 2006 kl 10.14
1 av 2
Pernilla Kamras
2 av 2

Botten:
250 g mandelmassa
1 ägg

Blanda mandelmassa och ägget till en slät fast smet. Fyll en rund form ca 22 cm med smeten.
Grädda i 200 grader i ca 20 min. Låt svalna.

Fyllning 1:
200 g mörk 72% choklad
250 g grekisk yoghurt

Blanda den smälta chokladen med yoghurten. Fördela massan i formen med botten. Ställ in i kyl.
Fyllning 2:
200 g vit choklad
250 g grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker

Blanda den smälta chokladen med yoghurten och vanilj socker. Fördela i formen. Ställ in i kylen.

Dekorera:
Klipp ut en kyckling i papper. Lägg den på tårtan sikta över kakao. Ta ur tårtan ur formen servera den.


Vita chokladtryffelägg

Tryffel:
2 dl vispgrädde
½ dl strösocker
400 g vit choklad
25 g  smör
1 tsk vaniljsocker

Koka upp grädde och socker. Blanda i chokladen rör tills det är slätt. Låt svalna lite rör i smöret och vanilj sockret. Täck låt det stelna i kyl.

Äggulor:
300 g gul marsipan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".