Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kinesisk korv med ingefära

Publicerat torsdag 20 april 2006 kl 10.04

I Meny vecka 16 2006

4 port

400 g falukorv
soja
3 msk sherry
3 tsk ingefära, malen
1 purjolök
2 röda paprikor
1 dl vatten
buljongpulver
1½ msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl
1 nypa salt
1 nypa peppar
5 droppar sesamolja 

Blanda soja, sherry och ingefära till en marinad. Skär korven i stavar och lägg i marinaden. Sätt på ris och strimla paprika och purjolök. Skaka ihop vatten, buljongpulver, tomatpuré och potatismjöl i en redningsbägare. När riset är nästan klart hälls korv och marinad i en het panna eller wok med smör. Det blir klart på några sekunder. Häll över i en skål. Fräs grönsakerna lika snabbt i lite smör. Häll tillbaka korv och marinad i pannan och blanda med grönsakerna. Tillsätt redningen, rör om, smaka av med salt och peppar och några droppar sesamolja. Hetta upp och servera genast med ris och sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".