Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bräckt parmalindad falukorv

Publicerat torsdag 20 april 2006 kl 10.06

I Meny vecka 16 2006

4 port

1 dl finhackad persilja
½ kg falukorv
2 msk olivolja
12 skivor parmaskinka
6 potatisar, i skivor
2 morötter, i slantar
purjolökar
salt och peppar
smör
2 msk balsamvinäger

Råstek potatis och morötter i smör. Tillsätt purjolöken i strimlor. Smaksätt de råstekta rotfrukterna med balsamicovinäger, peppar samt olivolja. Skär falukorven i stavar (1½ cm tjocka - 8 cm långa) och linda in i parmaskinka var för sig. Bräck i het panna med lite olivolja. Lägg de varma rotsakerna på tallrik, falukorvsstavarna omlott ovanpå. Garnera med rikligt hackad persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".