Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Falupiroger

Publicerat torsdag 20 april 2006 kl 09.55

I Meny vecka 16 2006

4 port

1 påse torrjäst
½ l mjöik
1,4 l vetemjöl
3 ägg
2 dl riven ost
4 msk olja
1 tsk salt
400 g falukorv
2 gula lökar
1 burk konserverade
champinjoner
2 tsk spiskummin
4 msk crème fraiche, 17%
1 msk smör 

Börja med fyllningen. Hacka löken fint och bryn den ljusgul. Låt kallna. Hacka korven smått. Hacka svampen. Blanda med övriga ingredienser i en skål. Värm mjölken till degen till 45° och häll den i degbunken. Blanda jästen i en del av mjölet. Tillsätt äggulor, ost, mjöl och olja till degvätskan, spara lite av mjölet till utbakningen. Ställ att jäsa i 15 minuter. Forma små bullar, platta till och kavla ut dem till en tekakas storlek, ½ cm tjock. Fördela fyllningen på dem. Vik ihop till en halvmåne och tryck samman kanterna med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 15 minuter. Pensla med äggvitorna som blev över och grädda på smord och mjöldoftad plåt eller på bakplåtspapper i 225° 10-15 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".