Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ugnsbakad rabarberjelly med marsipansufflékaka

Publicerat torsdag 4 maj 2006 kl 11.13

I Meny vecka 18 2006

600g rabarber
ca 3 dl strösocker
4 msk vatten
3 blad gelatin
1/2 kruka citronmeliss
det fint rivna skalet av ½ limefrukt
200-300 g färska jordgubbar
3 -4 msk Apech-vodka 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Skär rabarbern i mindre tärningar och lägg över till ett ugnssäkert fat. Strö över sockret och droppa sist över vattnet. Sätt in i ugnen på 200-225° i ca 10 minuter. Tag ut och häll upp i en skål. Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i den varma rabarbern. Kolla på sötman och låt svalna något. Tärna jordgubbarna och rör ner de tillsammans med den hackade citronmelissen och det fintrivna limeskalet i den avsvalnade men inte helt kalla rabarberröran. Avsluta med persikavodkan. Häll upp i snygga glas och ställ kallt i några timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".