Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Laxrilett

Publicerat onsdag 24 maj 2006 kl 11.24

I Meny vecka 21 2006

varmrökt lax på ca 300 g
2 msk citronsaft
1 msk bostongurka
3 msk finskuren gräslök
2 msk lätt crème fraiche
1 msk lättmajonnäs
½-1 msk svensk stark senap
nymalen vitpeppar

Plocka bort skinn och ben på den rökta laxen. Lägg ner köttet i en bunke och mosa sönder det lite lätt med en gaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och gaffla vidare tills det blivit en rilett. Smaka av med ev. lite salt och nymalen vitpeppar. Forma ägg av smeten med hjälp av 2 skedar som doppas i lite varmt vatten. Servera riletten mitt i soppan eller på en knaperstekt skiva ciabattabröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".