Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Matfrågan vecka 23

Publicerat torsdag 8 juni 2006 kl 11.40

Vem är författaren?

Som for alla kajakbejakare och andra paddlare till havs finns det bara en livrätt för Orvar och det är Bullens Pilsnerkorv.

Det är så tryggt att Bullen sitter på burken som han alltid gjort.

Men ett häftigt humör, det hade han. Det berättas att Bullen Berglund en gång besökte Göteborg och därvid fick för sig att äta middag på Restaurang Eggers vid Drottningtorget strax intill Central­station. Eggers är det vita hotellet med de röda markiserna.

Det var den 22 september 1942 som Bullen Berglund stegade in på Eggers. Där beställde han in en wienerschnitzel som han misstänk­samt smakade på. Han hade ändå berömda matprogram på radion tillsammans med sitt hembiträde Stina. När han smakat klart uttryckte han sig mycket kritiskt och ifrågasatte om wienerschnitzeln var gjord på äkta kalv, som brukligt är. Bullen tyckte att biffen smakade gris. Köksmästaren blev så rasande att han jagade Bullen flera varv runt matsalen med en stor förskärare i handen.

Rätt svar på förra veckans fråga: Heinric Böll


Vinnare:
Lars Jonsson, Åsbro
Inga Boström, Sävedalen
Ingela Rolands, Gagnef
Bengt Nilsson, Trångsund

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 21 juni.         
Adressen är meny@sr.se   Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".