Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Krispig jungfrusallad med rostade pinjenötter och varm getosttoast

Publicerat torsdag 22 juni 2006 kl 09.15

I Meny vecka 25 2006

1 påse jungfrusallad
2 hårt kokta ägg
½ slanggurka
50 g svarta oliver, urkärnade
2 msk rostade pinjenötter

Skölj salladen och torka väl, ev. i en salladslunga. Skala äggen och hacka dem, gurkan och oliverna i mindre bitar. Blanda salladsbladen med några msk av honungsdressingen och strö över ägg- gurk- och olivhacket samt de rostade pinjenötterna. Servera med den varma getostsosten. Här passar det med ett fat charkuterier typ parmaskinka, salami o.s.v.

Getosttoast:
4 ägg
4 msk mjölk
3 msk mosad getost
6 skivor franskbröd
salt och vitpeppar
smör eller olja att steka i 

Rör ihop ägg, mjölk, getosten, salt och peppar. Kantskär franskbrödet och häll äggsmeten över. Låt stå och dra i ca 5 minuter. Stek brödskivorna i smör eller olja i ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Låt dem rinna av lite på hushållspapper. 

Honungsdressing:
1 finhackad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
5 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
1 msk honung
½-1 tsk salt
nymalen vitpeppar
1 krm rosmarin 

Blanda ihop och kör i matberedare till en slät dressing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".