Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Potatis- och vitlökskräm

Publicerat torsdag 22 juni 2006 kl 09.19

I Meny vecka 25 2006

500 g skalade potatisar
2 vitlöksklyftor, eller flera
1 dl hackad persilja
2 äggulor
50 g smör
saft och rivet skal från 1 liten citron
150 g matlagningsyoghurt
salt och en nypa socker
1 dl god olivolja 

Koka potatisen i saltat vatten, häll av och låt den ånga av ordentligt. Pressa igenom en potatispress, tillsätt smöret, pressad vitlök, citronsaft och skal, salt, socker och äggulorna. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurten och sedan oljan undan för undan, ev. kan det behövas lite vatten om krämen känns alldeles för tjock. Tillsätt slutligen persiljan. Ställ svalt. Det går även att äta potatiskrämen varm! Gott är det om man vill ha en röksmak i krämen, ta då lite rökt torskrom och mosa ner i krämen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".