Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Senapsdressing, gott till haricots verts

Publicerat torsdag 29 juni 2006 kl 11.04

I Meny vecka 26 2006

3 msk vinäger
4 msk fransk dijonsenap
1 krm salt
2½ dl rumstempererad olja
ev.1-2 msk strösocker

Rör ihop vinäger, senap och salt. Vispa ner oljan så att såsen blir tjock och mild. Om den blir alltför tjock, kan man tillsätta vatten och kanske lite socker. Grillning skall vara en lång, frestande njutning! Kapa haricots verts i kanterna och skölj dem. Koka dem i lättsaltat vatten 1-2 minuter. Låt svalna och blanda dem därefter med dressingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".