Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Glaze (= glasyr)

Publicerat torsdag 29 juni 2006 kl 08.49

I Meny vecka 26 2006

Ett utmärkt alternativ till olika marinader. Man kan låta fantasin spela fritt med men komma ihåg att grunden bör innehålla något sött, något syrligt, lite styrka och salt, till exempel

1 dl sirap eller honung
2 msk soja
½ dl öl
½ dl chilisås
salt och peppar 

Med fördel blandas alla ingredienserna i en flaska och skakas ordentligt. Detta kan göras långt innan det är dags att grilla. Pensla köttet med glazen (= glasyren) efter grillningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".