Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rabarbersorbet

Publicerat torsdag 29 juni 2006 kl 08.50

I Meny vecka 26 2006

4-8 port

600 g rabarber
1-2 tsk citronsaft
½ l fläderblomssaft 

Skala rabarbern, om den verkar grov. Skär den i mindre bitar. Koka upp saften. Låt koka några minuter och lägg i rabarbern. Koka under lock ca 5 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Kör massan i mixer, sila och låt vätskan kallna. Häll vätskan i glassmaskin och kör till sorbet ca 25 minuter. Servera direkt eller förvara i frysen. Tina i så fall sorbeten något innan den formas med sked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".