Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grillad gös med potatiskräm

Publicerat torsdag 29 juni 2006 kl 09.05

I Meny 26 2006

600 g gösfilé
Pensla med citron olja och grilla 

Kräm:
4 tärnade medelstora potatisar
2 dm purjolök, mittendelen, tärnad
1 gul tärnad lök
2 dl grönsaksbuljong 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt 3 dl grädde, låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppra. Mixa blandningen och sila. 

Färsk örtvinägrett:
Färsk basilika, dragon och dill. Lägg dem hela i olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Lägg sedan örterna ovanpå den grillade fisken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".