Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fläskkarré (på indirekt värme) med chutney

Publicerat torsdag 29 juni 2006 kl 09.08

I Meny vecka 26 2006

1 karré
1 dl olja
2 msk ingefära
1 msk cayennepeppar 

Marinera karrén i olja, ingefära och cayennepeppar, gärna över natten. Lägg kol runt om grillen och låt det vara tomt i mitten. Grilla över glöden så att karrén får en grillyta. Lägg i folie. Lägg foliepaketet i mitten av grillen. Grilla klart i ca 30 minuter.

Chutney
3 persikor, skalade och tärnade
3 msk rostade, skalade hasselnötter
1 hackad chilifrukt
2 msk hackad koriander
2 limefrukter (pressa saften, riv även lite skal) 

Blanda alla ingredienser, som med fördel kan göras dagen innan. 

Potatis
Skalad färsk kokt potatis slungas i 2 msk soja och 2 msk smält smör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".