Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kyckling med salvia, pasta och svamp

Publicerat tisdag 4 juli 2006 kl 09.51

I Meny vecka 27 2006

En enkel och smakrik rätt som uppskattas av alla åldrar


4 port

4 kycklingbröst
I pkt rökt bacon (alt pancetta)
100 g rensad färsk svamp, t.ex. champinjoner
50 g smör
3 vitlöksklyftor
500 g färsk pasta (gärna tortellini)
salt, peppar
färsk salvia
(parmesanost)

Snitta kycklingbrösten och fyll med de färska salviabladen. Salta, peppra och bryn försiktigt runt om. Låt dem sedan gå färdigt i ugn ca 175º ca 5 minuter, innertemp, ca 60º. Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Stek svampen i smöret, salta och peppra. Resten av smöret smälter du tillsammans med den pressade vitlöken. Koka pastan enligt tidsangivelse (gärna aldente) Vänd pastan i vitlökssmöret, skär kycklingen i bitar och blanda kycklingen, baconet och svampen med pastan. Smaka av med salt, peppar och servera gärna med parmesanost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".