Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rabarber- och jordgubbssoppa

Publicerat tisdag 4 juli 2006 kl 09.51

I Meny vecka 27 2006

Perfekt sommardessert att avnjuta med våra underbara Öländska jordgubbar

4 port

8 dl rabarbersaft (utspädd)
1 urskrapad vaniljstång
3-4 skalade rabarberstjälkar
½ l Öländska jordgubbar
4 strimlade myntablad

Blanda rabarbersaft och vanilj i en kastrull. Skär rabarberstjälkarna i ca 8-10 cm långa stavar. Lägg dem i kastrullen och koka upp tills de är nästan mjuka. Lyft upp dem försiktigt och låt de svalna. Sila därefter lagen och kyl ner ordentligt. Skiva jordgubbarna och fördela dem och rabarberstavarna i djupa tallrikar. Slå över den iskalla lagen och toppa ev. med pepparmyntan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".