Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sommarsvalka

Publicerat fredag 7 juli 2006 kl 09.12

I Meny vecka 27

Melonsoppa
med citrongräs och myntakräm

4 port

½ röd vattenmelon, ca 1½ kg
100 g socker
1 stjälk citrongräs
saft av 2 lime
4 msk philadelphiaost, light
1 msk hackad mynta 

Skär bort skalet på melonen. Skär några melontärningar till garnering och mixa resten av melonen med socker och citrongräs. Sila blandningen genomen finmaskig sil. Smaka av med pressad limesaft. Blanda philadelphiaost med mynta. Arrangera på tallrik.

Kocklandslaget

Frappino

Blanda en dubbel espresso (ca 1 dl) med 1½ dl mjölk. 1 dl isbitar och strösocker efter smak i höga glas.

Tomatdrink 

2½ dl tomatjuice
2 msk tomatketchup
saften av en citronklyfta
en grapefruktklyfta
färskriven muskot och vitpeppar

Blanda tomatjuice med tomatketchup, saften av en citronklyfta och en grapefruktklyfta och kyl med is. Krydda med färskriven muskot och vitpeppar vid serveringen.

Melon och gurkbål 

½ gurka
1 citron
1 honungsmelon
1½ l cider
isbitar 

Skiva gurka och citron och skär melonen i bitar. Lägg det skurna i en stor skål, häll över cider och servera med isbitar i skålen.

Fredriks flört

En sommarförälskelse måste man bara ha, anser Fredrik som hyr Blomgrens friggebod över midsommar. För att få lite fart på damerna brukar han tillreda en mycket förförisk longdrink.

4 delar Campari
1 del pressad lime
fyll upp med fruktsoda

Dekorera med en blodgrapeskiva. Sugrör och is, givetvis!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".