Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kaj Hanssons recept

Publicerat torsdag 6 juli 2006 kl 12.02

Slinka

Koka en rejäl bit kött (vad som helst ), helst med ben och rejält med fett så att ni får fram den nyttiga buljongen. Salta och krydda efter behag.
Tag alla typer av rotsaker, skär i tärningar för att samkoka med lagom länge.
Tag bladgrönt och lägg i soppan strax innan den är klar, dvs köttet mört.
Koka potatis.
Tillred en ”sauce bechamel” på vanligt sätt och tillsätt er inlaggda pepparrot.


Bed Er bordsfön - som sig bör - och avnjut delikatessen!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".