Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rårörd hallon- och vinbärskonfituere

Publicerat måndag 31 juli 2006 kl 13.31

I Meny vecka 29 2006

500 g röda vinbär
250 g svarta vinbär
500 g hallon
1,2 kg strösocker
skal från 2 väl tvättade limefrukter 

Tvätta vinbären och repa av bären. Plocka hallonen och sortera bort de skadade, tvätta dem inte. Lägg alla frukter i en absolut fettfri bunke, mosa dem med en potatisstöt. Strö sockret och limeskalet över. Rör med en elvisp ca 10 minuter, tills det skummar och det hela börjar likna en sylt. Skumma då väl. Låt sylten stå och rör i den lite då och då, när sockret har smält helt är konfitueren klar. Häll upp i väl rengjorda burkar, ev. kan lite konservering behövas. Förvara i kylskåp eller frys ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".