Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rårörd svart-vinbärssaft

Publicerat måndag 31 juli 2006 kl 13.33

I Meny vecka 29 2006

2½ l svarta vinbär
1 l kokt avsvalnat vatten
1½ tsk citronsyra
6 dl strösocker/per liter avrunnen saft
konserveringsmedel efter anvisningarna 

Rensa och skölj bären, mal eller stöt bären med en potatisstöt och lägg dem i en bunke. Slå på vattnet blandat med citronsyra och rör om. Täck kärlet och låt det stå kallt 1 dygn. Slå sedan upp bärmassan i en ren silduk eller saftställ och låt självrinna tills massan är torr. Mät saften, slå den tillbaka i den ena grytan och blanda den med sockret. Tillsätt konserveringsmedlet och rör tills sockret har löst sig helt. Skumma mycket noga och fyll sedan saften på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp, förslut och förvara kallt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".