Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Nektarin-chutney

Publicerat måndag 31 juli 2006 kl 13.34

I Meny vecka 29

4 nektariner
1 gul sommarlök
1 röd chilipeppar
2-3 msk rårörsocker
1 tsk färsk riven ingefära
1 lagerblad
3 krossade enbär
1 bit kanelstång
1 sjärnanis (kan uteslutas)
3 msk vitvinsvinäger 

Gör ett kors i nektarinerna och skålla dem i kokande vatten. Tag upp dem och spola kallt. Dra av skinnet, kärna ur och skär i grövre bitar. Skala sommarlöken och tärna den. Kärna ur chilipepparn och tärna fruktköttet fint. Smält sockret i en gryta och tillsätt löken samt alla kryddor och chilipepparn, spara nektarinerna. Häll på vinägern och låt det hela puttra i ca 10 minuter. Tillsätt nektarinerna och låt småputtra i ca 10-15 minuter till, om det känns för löst, så låt det puttra ännu längre.

Smaka av en gång till, den ska vara sötstark med en rund balans ev. kan det behövas en nypa salt. Häll upp i väl rengjord glasburk med skruvfock, förvara svalt. Chutneyn blir god även med persikor, den passar bra till lammkött och fläskkött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".