Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Göran Perssons portmonnäer

Publicerat onsdag 13 september 2006 kl 14.43

I Meny vecka 37

filéad strömming
rökt lax
crème fraiche
röd lök
ägg
ströbröd
salt
peppar
dill
potatis
smör 

Lägg upp de filéade ström­mingarna på en skärbräda. Salta och peppra lätt. Bred lite crème fraiche på varje filé innan en skiva lax läggs på. Hacka röd lök och lägg den på laxen. Vik ihop filéerna och doppa dem i ägg och ströbröd. Stek med smör i panna. Servera med kokt potatis och en klick crème fraiche med extra rödlök på. Garnera med en kvist dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".