Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lars Leijonborgs torskgryta

Publicerat torsdag 14 september 2006 kl 09.17

ett paket frusen ishavstorsk
gräslök
tomater
I burk crème fraiche
I dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1 msk fransk senap
smör
grönsallat
gurka
tomat
potatis 

Koka potatisen som sedan antingen pressas eller mosas. Hacka gräslöken. Dela tomaterna i halvor och skär ut innehållet. Smält lite smör i en traktörpanna. Vispa ihop crème fraiche, gräslök, fransk senap, mjölk och buljongtärning i pannan. Lägg i den hackade gräslöken och låt koka ihop innan den tärnade fisken läggs i. Koka i fem-tio minuter. Lägg sedan på tomathalvorna med skalsidan upp.  Servera torskgrytan med potatismos eller pressat mos samt sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".