Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Olofssons paj

Publicerat torsdag 14 september 2006 kl 15.00

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten


Fyllning:
100 g rökt renstek
100 g riven västerbottenost
225 g broccolibuketter
1 dl smörfrästa kantareller
2 ägg
2 dl mjölk, 3%
ev. salt och peppar  

Tillbehör:
grönsallad och löjromsröra
med gräddfil och gräslök

Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform som är 20 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt formen vila i ca 30 min. i kylskåp. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 min. Fördela ost, broccoli, svamp och renstek i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk, salt och peppar. Häll äggblandningen i pajskalet. Den skall knappt täcka fyllningen. Grädda i ca 25 min. tills äggblandningen stelnat. Servera med sallad och löjromsröra. Dubbla gärna pajen och baka ut den i en form om 30 cm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".