Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Hägglunds risotto

Publicerat torsdag 14 september 2006 kl 09.56

½ dl olivolja
½-1 dl finhackad scharlottenlök
1½ dl arborio- eller avorioris
ca ½ l färsk svamp
2½ dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
ca 2 msk smör
1-1½ dl grovt riven parmesanost
500 g pilgrimsmusslor utan kam
2-3 msk olivolja

Tina musslorna i kylen. Skär svampen i små bitar. Värm olivoljan i en vid kastrull, tillsätt löken och ris. Fräs det hela på svag värme tills både löken och riset blir glansigt. Tillsätt svamp och vin samt lite av buljongen. Koka på svag värme i 20 minuter, späd med vätskan. Rör i ett par smörklickar, den grovrivna osten och lite salt. Fräs pilgrimsmusslorna i olja på båda sidor. Salta. Servera musslorna med risotton och grönsaksgarnityr, strö över lite av osten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".