Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Emilys humörhöjande hummertillbehör

Publicerat onsdag 20 september 2006 kl 14.01

I Meny vecka 38 2006

Utan hemrörd majonnäs och hemstuvade kantareller kan man inte äta hummer, anser Emily Schenker. Hummern i sig är ju så mager att hon inte har minsta dåligt samvete för grädde och smör i tillbehören. Smaken för dessa delikatesser har spritt sig. Numera äter man majonnäs och kantareller till hummern både i Skagen och Afrika.

Hummerkantareller:

2 port

½ l färska, sköljda och småhackade kantareller
1 finhackad gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar
finklippt gräslök
 

Låt svampen svettas på medelvärme i en teflonpanna utan fett tills den knäpper. Tillsätt löken och fräs i smör. Strö över mjöl, blanda och tillsätt den upphettade grädden. Låt stuvningen puttra 5-6 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strö gräslöken över svampen.

Ur boken: ”Till Bords med Saltöborna” av Viveca Lärn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".