Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rosenvatten och citronsorbet

Publicerat fredag 6 oktober 2006 kl 10.06

4½ dl strösocker

3 dl vatten
1 dl pressad citron
5 tsk rosenvatten
rivet skal av 1 citron
                

Koka upp vattnet och sockret tillsätt citronjuicen, det rivna citronskalet och rosenvattnet. Låt svalna av. Kör i glassmaskinen ät, frys och mys! Garnera med myntablad och kristalliserat saffranssocker, om ni har tillgång till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".