Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Chili con Älg

Publicerat fredag 6 oktober 2006 kl 10.12

600 g tärnad älgstek
1 hackad silverlök
2 tsk Trigiusar kryddblandning
1 tsk grovmald kryddpeppar
½ tärnad, urkärnad chili
olivolja
1dl öl
5 dl vatten
liten skvätt kalvbuljong
salt och peppar
20 g mörk choklad   

Bryn köttet med löken i gjutjärnsgryta. Salta lätt, tillsätt kryddorna och töm i ölskvätten. Töm på vattnet och buljongen. Koka grytan tills köttet är så mjukt att det nästan trillar sönder. Lägg i chokladen och smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk koriander, tärnad chili och njut.

                

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".