Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Dukkah

Publicerat fredag 6 oktober 2006 kl 10.13

2 msk gult senapsfrö
2 msk fänkålsfrö
1 msk kummin
1 krossad kanelstång
1 msk krossad stjärnanis
2 msk korianderfrö
3 msk sesamfrö, gärna oskalad
2 msk pinjenötter
1 msk grovmalen, turkisk paprika
1 msk olja                 
1 tsk flingsalt             

Poppa kryddorna i het panna och rör med sked, vänd hela tiden så att det icke bränns. I programmet serverar vi detta till Cecina, det ekrökta spanska oxköttet. Men denna   kryddblandning är egentligen avsedd att doppa bröd i. Jag brukar smaksätta fiskgrytor med denna blandning, vilket ger en underbar och annorlunda smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".