Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Nadias och Svantes Fish and chips

Publicerat fredag 6 oktober 2006 kl 10.20

4  150 g pangasiusfilé
2 tsk tamarindpaste
1 tsk mald korianderfrö
1 riven vitlöksklyfta
1 dl vetemjöl
2 ägg
1dl ströbröd
salt och peppar
1 l olja att fritera i

Jams pommes 
600 g jams skuren i stavar
2 l vatten
olivolja
salt och peppar 

Shrimppasteremoulad 
1 tsk shrimppaste (räkpasta)
1tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk curry
2 äggulor
1½ dl matolja
2 msk pressad citron
salt och peppar         

Marinera fisken med vitlöken, tamarinden och koriandern. Dubbelpannera fisken, först i mjöl, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Hetta upp oljan till ca 170 grader (gör brödtestet: släng i en liten bit vitt bröd och färgas det gyllenbrunt på ca 30 sekunder är oljan varm nog att fritera i). Fritera fisken. Koka upp vattnet och lägg i jamsstavarna. Koka en minut, sila av och koka upp nytt vatten (det är väldigt viktigt att blanchera jamsen ordentligt eftersom roten innehåller blåsyra och är giftig). Hätta upp ugnen till 225 grader, salta och peppra jamsen och gnid in dem i olivolja. Rosta stavarna gyllenbruna och knapriga. Hetta upp en kastrull och fräs shrimppastan och curryn i olivoljan. Töm i vinägern, rör om och ställ åt sidan att svalna. Blanda det kalla kryddfräset med äggulorna. Börja vispa och strila i oljan försiktigt under konstant vispning. Smaka av med citronjuicen och salt och peppar. Lägg upp och låt smaka. Servera hela rätten med citron klyftor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".