Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Örtolja och Citronolja

Publicerat onsdag 11 oktober 2006 kl 15.48

I Meny vecka 41 2006

Örtolja

En såsversion av pesto! Den smakrika oljan behöver man bara droppa sparsamt av runt rätten för att den ska ge mycket smak. Blanda och rör om. Servera till lamm, fisk, gröna rätter. En doftande olja som är god till bl.a. marinerade bönor.  

4 port

1 msk pesto
5 msk fin olivolja

Blanda och rör om. Servera till lamm, fisk, gröna rätter.

Citronolja

En doftande olja som är god till bl.a. marinerade bönor. 

1 flaska god olivolja
1 citron, rivet skal
4-5 kvistar citronsmakande örter, t.ex. citronverbena,
citronkyndel eller citronbasilika

Mixa oljan med rivet citronskal och örterna. Häll den på flaska, förslut och ställ den svalt i 2-3 dagar. Sedan kan du börja nalla av den goda oljan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".