Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sallad på buffelmjölksmozzarella, tomater, sardeller och oliver

Publicerat onsdag 17 januari 2007 kl 13.37

I Meny v 3 2007

200 g buffel- eller komjölksmozzarella, mini
8 små kvisttomater
8 sardeller
8 äppelkapris
4 gröna oliver med kärnor
4 svarta oliver med kärnor
plocksallad: ruccola, frisé,
roman eller mangoldskott

Dressing:
6 msk olivolja, extra virgin
2 msk rödvinsvinäger
1 msk ljus, fransk senap
medelhavssalt från kvarn
svartpeppar från kvarn

Blanda minimozzarellan med kvisttomater, sardeller, kapris, oliver och salladssorterna i en stor bunke. Vispa samman dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen vackert i en skål, häll över dressingen och servera genast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".