Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äppelglasyr till lammfilé eller fet fisk

Publicerat torsdag 19 oktober 2006 kl 09.47

I Meny vecka 42 2006

1 stort äpple (syrlig)
1 msk hackade valnötter
1 msk honung
1 msk citronsaft
4 msk äppeljuice
1 msk smör
gärna 2 blad hackad libbsticka
nymalen svartpeppar

Skala äpplet och skär i mindre tärningar och lägg i en gryta. Häll på citronsaft, juice, honung och valnötter. Koka tills vätskan nästan har kokat bort. Rör ner smöret och libbstickan, peppra lite.
Salta och peppra lammfiléerna och bryn dem runt om. Bred över äppelglasyren och sätt in i ugnen på 125° i ca 8-10 minuter. Tag ut filéerna när innertemperaturen har nått ca 55°. Då är de mediumstekta. Låt dem vila i minst 10 minuter innan de ska skäras upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".