Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rödvinspäron

Publicerat torsdag 19 oktober 2006 kl 10.13

I Meny vecka 42 2006

1 flaska rödvin
2½ dl färsk pressad apelsinsaft
skal från ½ citron och ½ apelsin
150 g strösocker
2 kanelstänger
2 nejlikor
1 vaniljstång
6 päron

Skala päronen, men låt skaftet vara kvar. Ta ut kärnhuset.
Häll upp vinet och apelsinsaften samt kryddorna i en rymlig gryta. Tillsätt sockret, citrusskalet samt vaniljstången och koka upp. Lägg ner päronen, täck av med hushållspapper och sjud  i ca 25 minuter eller tills de känns mjuka. Dra av grytan från värmen och låt dem kallna i lagen. Låt päronen marinera i minst 1 dygn innan de ska ätas. Servera med lite av lagen och  vispad grädde eller vaniljglass. Även en bit mögelost är gott därtill.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".