Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Avslag för byggnadsminne

Publicerat onsdag 21 augusti 2002 kl 15.20
Länsstyrelsen har beslutat att inte byggnadsminnesförklara en rad objekt i Skåne. Orsaken till avslagen är att objekten inte uppfyller de stränga krav som ställs.
Det handlar om tretton objekt som inte blir byggnadsminne. * Biografen Palladium i Malmö * Kulla Gunnarpstorps slott i Helsingborg * Minnesbergs tegelbruk i Trelleborg * Davidshallstorg, Katrinetorps gård, Kungsparken, Slottsparken, Pildammsparken, Malmgården, Malmöhus 1, Stadion, Vagnmuseet och Solidars fd bageri, alla i Malmö Länsstyrelsen rekommenderar att flera av objekten skyddas genom kommunala beslut inom plan- och bygglagen. Totalt finns det idag 1800 byggnadsminnen i Sverige i enskild ägo varav 160 i Skåne.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.